środa, 5 czerwca 2013

Pierś z kurczaka po włosku

Jeśli  chcecie przygotować coś ,co zachwyci wszystkich domowników , a nie macie czasu na gotowanie to polecam poniższy przepis. Jest to danie, które sprawdzi się zarówno na zwykły obiad, jak i proszoną kolację. Nie wymaga skomplikowanych składników i długiego przygotowania. Chwila moment i mam obiad gotowyJ Kurczak jest pyszny i soczysty. Polecam!!


Piersi z kurczaka po włosku
 
 
 

 
Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 6 plastrów szynki włoskiej
  • ser mozzarella w kulce lub w kostce
  • zioła prowansalskie
  • 2 pomidory
  • tymianek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • czosnek granulowany
  • papryka ostra
  • pieprz

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka przekrajmy wzdłuż, tak aby uzyskać z każdej dwa kotlety. Przyprawiamy i odstawiamy na bok. Pomidory oraz ser kroimy w plastry. Szynkę włoską podsmażamy na patelni aby się zarumieniła.  Na tej samej patelni (na tłuszczu wytopionym z szynki) smażymy piersi z kurczaka. Kiedy będą gotowe na każdą nakładamy dwa plastry pomidora, szynkę oraz ser. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i smażymy do momentu, aż ser się rozpuści.

Podajemy z pieczonymi z sałatką,  ziemniaka lub frytkami.
Ostatnie kuszenie

1 komentarz:

  1. Mniam! Moje smaki - zdecydowanie!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń