Marchewka glazurowana
Składniki:
-
4-5 marchewek
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- 1/2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1,5 łyżki brązowego cukru
- ½ łyżeczki octu balsamicznego
Przygotowanie:
Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Gotujemy we
wrzącej wodzie przez około 7 minut. Marchew nie powinna być zbyt miękka, gdyż będziemy
ja jeszcze podsmażać.
Ugotowana marchew dokładnie osuszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukier i
czekamy aż się rozpuści. Wkładamy marchewki, doprawiamy solą i pieprzem,
polewamy miodem, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym. Mieszamy, tak by marchewki
się dokładnie pokryły masłem z przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz