Składniki:
- 4 kotlety ze schabu
- około 4 łyżki suszonej żurawiny
- 4 grubsze plastry sera camembert lub brie
- zioła prowansalskie
- łyżka sosu sojowego jasnego
- papryka czerwona
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Kotlety schabowe dość cienko rozbić, przyprawić
i odstawić na 30 minut do lodówki.
Nadziać żurawiną i serem. Zrolować
ściśle. Naczynie żaroodporne posmarować na dnie oliwą, ułożyć w nim przygotowane
rolady. Piec pod przykryciem około 20
minut w temperaturze 200 stopni, następnie odkryć rolady i piec jeszcze przez
około 10 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami oraz duszoną
marchewką.
mniaaam, z camembertemm! <3
OdpowiedzUsuńFajny pomysł ale w składnikach nie ma szynki, w którą to owijamy wg przepisu. Wg mnie obejdzie się bez szynki, a jeśli już to szwarcwaldzka lub boczek czy inny bekon.
OdpowiedzUsuńW tym konkretnym przepisie nie ma szynki, zrobiłam po prostu dwie wersję roladek, jedne obwinięte szynką, drugie bez. Po prostu namieszałam z opisem:) Ogólnie można użyć szynki dojrzewającej (moim zdaniem pasuje najlepiej) i zawinąć dodatkowo roladki. Jadłam taką wersję i była równie pyszna.
Usuń