Piersi
z kurczaka po włosku
-
2 piersi z kurczaka
- 6 plastrów szynki włoskiej
- ser mozzarella w kulce lub w kostce
- zioła prowansalskie
- 2 pomidory
- tymianek
- 1 łyżka sosu sojowego
- czosnek granulowany
- papryka ostra
- pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka przekrajmy wzdłuż, tak aby uzyskać z
każdej dwa kotlety. Przyprawiamy i odstawiamy na bok. Pomidory oraz ser kroimy
w plastry. Szynkę włoską podsmażamy na patelni aby się zarumieniła. Na tej samej patelni (na tłuszczu wytopionym z
szynki) smażymy piersi z kurczaka. Kiedy będą gotowe na każdą nakładamy dwa
plastry pomidora, szynkę oraz ser. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i
smażymy do momentu, aż ser się rozpuści.
Podajemy z pieczonymi z sałatką, ziemniaka lub frytkami.
Mniam! Moje smaki - zdecydowanie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)