Wytrawne roladki z ciasta francuskiego
Składniki:
·
opakowanie
ciasta francuskiego
·
keczup
·
około 50 g salami, dowolnej szynki lub boczku pokrojonego w cieniutkie
paseczki
·
około
3 pieczarki
·
żółty
ser
·
zioła
prowansalskie
Przygotowanie:
Pieczarki
obieramy, kroimy w bardzo cienkie plasterki. Ser żółty ścieramy na tarce.
Ciasto
francuskie rozkładamy (nie wałkujemy).
Układamy równolegle plasterki salami i pieczarki. Polewamy keczupem, posypujemy serem żółtym i ziołami prowansalskimi.
Ciasto
zwijamy ciasno jak roladę i dociskamy aby się nie rozpadła. Roladę tniemy w
około 2 cm plastry. Układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do
pieczenia.
Pieczemy
w temperaturze 180 stopni przez ok 15-20 minut aż roladki się lekko zarumienią.
ja też dziś pracowałam nad ciastem francuskim. Uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuń